септември 17, 2021

6767843455фжаъааяоа 1

Сушените сини сливи пазят червата от ракови тумори

Оказва се, че редовната употреба на този сушен плод подобрява функционирането на червата и ги защитава от развитие на болести, включително и рак. За лечебното действие и ползата на сушените сили сливи разказват популярните диетолози Ерин Кени и Джейми Милър. Според специалистите, сушените сини сливи имат високо съдържание на компоненти, които въздействат благоприятно на чревната перисталтика и способността на червата да се изпразват.

„Сините сливи са продукт с високо съдържание на целулоза, която предотвратява запека.

Също така, в този плод в сушения му вид има много сорбит и хлорогенова киселина, увеличаващи честотата на изхожданията”, поясняват експертите.

Освен това, този продукт подобрява защитата на червата от възникване на ракови тумори. Даденият ефект учените свързват с антиоксидантното действие на микроелементите, влизащи в състава на сушените сини сливи.

Благодарение на тях, намалява възпалението, което спомага за растежа на злокачествени образувания, увреждайки клетките.

Специалистите поясняват, че манганът, а също така и медта, съдържащи се в сините сливи, спомагат за защита на здравите клетки от увреждания, асоциирани с възпалителните процеси. И не на последно място, добавят експертите, “веществата антоцианини в този сушен плод намаляват риска от развитие на рак на дебелото черво”.

Според диетолозите, при липса на противопоказания е желателно оптимално да изяждате по един-два сушени плода на ден. Сред другите достойнства на този суперплод специалистите посочват позитивното влияние върху състоянието на сърцето, а също и способността му да укрепва костите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *