Как да укрепите и поддържате имунитета си?

104

Дихателни упражнения

Трябва да се правят редовно. Гимнастиката отнема пет до десет минути и наистина помага за насищането на кръвта с кислород, както и за възстановяването на белите дробове.

Хипербарна оксигенация

Това е допълнителен кислород. Кислородните камери са включени във временните препоръки по време на пандемията и се използват широко в Япония и Корея като метод за възстановяване от продължителни белодробни заболявания.

Имайте предвид, че само лекар може да предпише тази процедура.

Плодове

Най-очевидната препоръка е дневна доза от 400 г плодове. Витамините, съдържащи се в плодовете, повишават имунитета и като цяло, имат благоприятен ефект върху настроението и функциите на тялото.

Витамини

Живеем в район с недостиг на витамин D, който влияе негативно на имунитета. Дефицит на витамин D е установен при много пациенти с коронавирус. Витамин D трябва да се приема в нормални граници. Големият проблем е, че прекаляваме с витамините. Две хиляди единици на ден са достатъчни. В противен случай може да се появи хипервитаминоза. Можете също така, да си направите едноседмичен курс с цинк. Той също повишава имунитета.

Физически упражнения

Упражненията не трябва да са силови. Ако нямате време и желание да спортувате, можете да се разхождате около къщата или в парка по 20-30 минути всеки ден – това също е чудесен вариант. Можете да слезете с една спирка по-рано и да ходите пеша до работа, а по време на обяд изберете кафене малко по-далеч от обикновено. Това кардио натоварване има положителен ефект върху тялото, включително за сърдечносъдовата система.

Здравословен сън

Както знаете, добрият сън помага на тялото да се възстанови и да придобие сила. Спомнете си, че правилният сън трябва да продължи 8-10 часа. Недоспиването води до високи нива на хормона на стреса кортизол, който влияе негативно на имунитета.